Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen. Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit. Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Zondag’s menu

 

Heirloomtomatentartaar

Preiolie, mozarella


Gambastaart, bloemenboter, knolselderij


Parelhoen suprême, rode bessensaus

Gegratineerde aardappel van de chef


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Knapperige praliné, pure chocoladecrème en espuma


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Knolselderij ravioli met ricotta

Pistache en garnalen, spinaziesap


Cromesquis van gerookte kwartel

Maïs en kurkuma velouté


Entrecote van rundsvlees in rode wijn

Gekonfijte aardappelen, broccolini, kerstomaatjes


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Gepocheerde ananas met vlierbloesem, biscuitgebak

Ijs met gin


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Blauw gezouten eclair met pijnboompitten en appel


Kleine sole meunière, venkel


Konijnenbout op grootmoederswijze,

Snijbiet en gepofte appel

Gegrilde kikkerewten met paprika


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Saint-Honoré met frambozen en tijm


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Tartaar van zwalmforel

Citrusvruchten, erwten- en muntcoulis


Cordon bleu van Mechelse koekoek


Varkensribstuk, linguine met truffels,

Gekonfijte zomergroenten


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Mille-feuille van braambessen, vanillecrème


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Huisgemaakte gerookte zalm mille-feuille

Mierikswortelmousse


Crème van Belgische tomaten en basilicum

Toast met pesto van gekonfijte tomaat


Lamsmuis met cider, gepocheerde Mousny aardappel

Wortel en aubergine


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Recto-verso tiramisu


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Rundercarpaccio, boerenkaas en rucola


Petit gris en kikkerbout

Tomatencrème met koriander


Vis van de dag, kruidenkorst

Risotto met zwarte rijst


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Kiwi gazpacho, crème van witte chocolade en citroen, frambozen


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

Maandag’s menu

 

Courgettecreme op smaak gebracht met as geitenkaas


Snoek quenelle, velouté van grijze garnalen


Gekonfijte eendenbout, saus van tijm en knoflook


Het assortiment kazen van lokale boerderijen


Melba perzik


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 39€

Bijkomende schotel : +10€

 

Voorgerechten

Tartaar van kalfsvlees en langoustine, zwarte truffel 16,80€
Mousse van Beaufortkaas met verse kruiden en ketchup van rode biet en croutons 15,80€
Gravlax zalmhart met kruidencrumble, kervelolie, lompviskuit 17,40€
Gerookte rivierpaling, bosbessen, licht aangezuurde bouillon 17,90€

Hoofdgerechten

Wamme zalm, waterkerssaus, knolselderij risotto, aardappelwafels 24,60€
Ballotine van Bertrix-kip op smaak gebracht met kokkels, scheermessen, knoflook en platte peterselie. Sap van land en zee. Mousseline van aardappelen 28,60€
Pure ossenhaas Rossini stijl, pommes pont-neuf 38,20€
Curry van zoete aardappel, kokosmelk en groentenjulienne 24,20€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met Ardense koffie 9,00€
Donkere chocoladecrème, espuma, praliné krokantje 12,80€
Dame Blanche 9,50€
Ijsnougat 10,50€
Sorbet van grapefruit, aardbeien, ganache van witte chocolade en limoen 12,60€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 19,50€

LUNCH

Rozet van gerookte zalm met rucolapesto en chantilly van citroenschil en peper

of

Zomeroogst

of

Ardense kaaskroket

***
Vis van de dag, gepocheerd in witte wijn, dragon, erwtenmousseline

of

Rundsonglet, boter met bloemen, gedroogde tomaten en basilicum, pommes pont-neuf

of

Varkenswang met blonde Lupulus en koffie-extract

***
Dessert van de dag
***
Lunch 2 gangen : 26€
Lunch 3 gangen : 32€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief