Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Zondag’s menu

 

Millefeuille van rode biet, Grani Smith appel, knapperige salade


64° ei, crème van broccoli, schaafsel van Tomme Lisbelle kaas


Entrecote van rundvlees, sjalottensaus van rode wijn
chips, warme groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Profitérol, vanille-ijs en warme chocolademelk


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Carpaccio van meloen, boerenham aumônière, muntolie


Garnalenstaart, zwarte knoflookcrème, gebakken gekonfijte groenten


Kalfskotelet met oosterse saus
Aardappelkroket met gekonfijte tomaten en mozzarella


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Geroosterde abrikoos, burratacrème en sinaasappelbloesem


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Terrine van gegrilde groenten


Courgettebloem, vismousseline, witte wijn reductie


Plakje biologische varkenspancetta met tuinkruiden
Romige polenta met parmezaan


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Salade van aardbeien, granita van vlierbloesem


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Pana cotta, wortel en komijn


Bladerdeeg van petits gris (slak), bieslookcrème


Gestoofde lamsschouder, coulis van tomaat en basilicum
Smeltende appels


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Trio van sorbets


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Rundertartaar, avocado, fetta, sjalotjes


Gesauteerde coquilles, jus van waterkers


Gebraden kip met cajunkruiden,
Aardappelmousseline


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème van pure chocolade


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Boerenpaté met vijgen, gegrild Ardens brood


Fricassee van kikkerbilletjes, kerriecrème, preifondue


Vis van de dag, rode pepersaus
Speltrisotto met babygroentjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Ijssoufflé met praliné


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Gastronomisch menu

 

Huisbereid degustatieschotel :
Ballotine van gevogelte en pistache, foie gras, boerenham aumônière


Halve gebakken baby kreeft, sucrine (sla), chimichurry boter


Supreme van duif en gekonfijte poot,
licht geroomde cantharelfricassee
Aardappeltatin


Kaasbord van lokale boerderijen (4 soorten)


Meringue van rood fruit, champagnegelei, basilicumsorbet



Formule 5 gangen-menu: 75 €

Formule 4 gangen-menu, zonder kaas : 65 €

 

Maandag’s menu

 

Plakje gebakken aubergine, mozzarella, tomaat, pesto van venkel


Gemengde groenten en kaas, fijne kruiden


Gekonfijte eendenbout, gebakken oesterzwam, uien, spek,
Dauphine aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée, Ardense koffie


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

 

Voorgerechten

Carpaccio van groene tomaat, kruidenolie, schaafsel van boerenkaas 15,70€
Halve baby kreeft, chimichurri boter, gebakken sucrine (sla) 26,80€
Tatelette van geitenkaas, doperwten 18,20€
Huisgemaakte degustatieschotel 23,50€

Hoofdgerechten

Zalmsteak, saus van sinaasappel en rozemarijn, mousseline van zoete aardappel 30,40€
Duif, cantharelzwammen, aardappeltatin 39,80€
Floumont eendenborst, perziksaus, aardappelroosje en gerookt spek 32,60€
Trilogie van wortelen, cake van groene olijven, saffraansaus 24,90€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanille uit Madagascar 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Chocolade-hazelnoot taartje 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

van maandag t/m vrijdag middag

Julienne van spek en croutons
of
Rundercarpaccio met prei-olie Schaafsel van boerenkaas
of
Knapperige groenten met geitenkaas
***
Venkelpapillotte, licht citroenachtige crème Dauphine aardappelen
of
Gemarineerde spiering, sjalot en platte peterselie Churros van aardappel en chorizo
of
Ballotine van forel met fijne kruidensaus
Risotto met aardappelen en groenten
***
Dessert van de dag
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief