Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Zondag’s menu

 

Carpaccio van forel


Witlof en ham kroket


Lamsstoofpot,
Ggemengde groenten en aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Gepocheerde peer, crumble, bevroren yoghurt


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Rode kool mousseline,
Gevulde spruitjes
Mousse van gerookt spek


Ei op 64°, crème van Comté en truffel


Gebakken entrecôte, saus van gerookte knoflook
Knapperige aardappelpuree


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Worteltaart met sorbet van sinaasappel


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Mille-feuille met asgeitenkaasmousse


Beluga linzenrisotto
Met spek en hazelnoten


Ardense roulade van varkensvlees en
Buffelmozzarella, in bladerdeeg


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Verloren brood (brioche) met vanille-ijs en gezouten boterkaramel (caramel beurre salé)


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Terrine van appel, roquefort en rode port


Gekonfijte zalm met spinaziesalade


Kip supreme gevuld met bloedworst en druiven
Mini pommes Dauphine, demi-glacésaus


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Citroen, yuzu en hazelnoottaart


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Remoulade van knolselderij en gerookte paling


Biergestoofde varkenswang


Kalfskotelet, aardappel- en truffelmousseline
Kruidensaus en parmezaancrumble


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Onze versie van Marjolein


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Boerenpaté


Crème van pompoen (soep) met knoflook en kikkerbilletjes


Vis van de dag met baby groentenrisotto


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Chocolade moëlleux


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Degustatie menu

(tot zondag 4 februari)

 

Floumont foie gras terrine
Op smaak gebracht met marcassinham (wild zwijntje)
Uienconfituur


Op de huid gebakken dorade (zeebrasemfilet)
Kruidengel en ingemaakte groenten


Perensorbet


Ribstuk van hinde met morillesaus
Mousseline van pompoen en knoflook
Gestoofd witloof met gekonfijte aardappelen


Bord van lokale boerenkazen*


Clementine met rozemarijn, citrus karamel


Formule 6 gangen-menu: 80 €

Formule 5 gangen-menu, zonder kaas : 70 €

 

Maandag’s menu

 

Parfait van kippenlever


Knapperige babygroenten, biologische coppa van Cens


Huisgemaakte gekonfijte eendenbout
Saus van sjalotten en witte wijn
Pont Neuf aardappels


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met popcorn


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

 

Voorgerechten

Snoekmousseline, kreeftenbisque 17,20€
Gravlax zalm, bloemkool, mandarijnzeste, toast 22,70€
Carpaccio van rundvlees, licht gerookt, prei olie, parmezaan 17,80€
Mini tarte tatin van rode ui met ahorn en tijm 16,80€

Hoofdgerechten

Duifje (squab) met peperkoek, butternut mousseline en smeltende appel 39,50€
Gebraden schelvisrug met wortel, venkel en gember 36,80€
Varkenshaas, kruideninfusie, aardappelen, spruitjes en Colonnata spek 31,80€
Blanquette van prei en aardappelen in cider 26,50€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanillesmaak 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Warme appeltaart 11,00€
Chocolade-hazelnoot taartje 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

van maandag t/m vrijdag middag

Pompoen romigsoep
Bospaddenstoelen en spekofOp de huid gebakken forelfilet
Waterkers en preiofKruidenkaaskroket
***
Kippenbout gevuld met bloedworst en appel
‘Pommes Dauphine’ofBlanquette van kalfsvlees,
Kleine groenten en tagliatelleofRicotta en witlof cannelloni
Crème van courgette
***
Dessert van de dag
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief