Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

 

Voorgerechten

Medaillon van Floumont foie gras op smaak gebracht met boerenham, jam van rode uien van Purnalet 24,50€
Op de huid gebakken zeebrasemfilet, room en schorsenerenchips 22,80€
Taartje van zoete aardappel en pastinaak met ahornsiroop 18,00€
Fricassee van aardappelen, champignons, petits gris (paddenstoel) – knoflook en peterseliecrème, croutons 19,80€

Hoofdgerechten

Rug van blauwe leng, quinoasalade, salieboter 34,80€
Rode bieten wellington met misosaus en rode wijn 26,00€
Puur kalfsfilet Rossini – Toast, foie gras, champignons, porto Pont Neuf appels 40,30€
Koninklijke duif van Anjou en zijn gekonfijte dij – Jus van karkas met lente-uitjes en julienne van spek – Pommes Dauphines 41,50€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanille uit Madagascar 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Nougat glacé, rood fruit coulis 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

Soep van koraallinzen
of
Rundercarpaccio met prei-olie; Schaafsel van boerenkaas
of
Knapperige groenten met geitenkaas
***
Venkelpapillote, licht citroenachtige crème Dauphine aardappelen
of
Kalfsentrecote met groene pepersaus; Rode peperbrunoise
of
Forelfilet op Ardense wijze
Risotto met aardappelen en groenten
***
Dessert van de dag
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Gastronomisch menu

 

Krokante terrine van ree en ganzenlever


Gesnackte Sint-Jakobsschelpen met waterkerssaus, gebakken pak choï kool


Hazenfilet met mandarijnsaus,

amandel appel en selderijmousseline


Kaasschotel van lokale boerderijen


Tiramisu
Krokantje van hazelnootpraliné
Ardeens koffie-ijs



Formule 6 gangen-menu: 88 €

Formule 5 gangen-menu, zonder kaas : 80 €

 

Maandag’s menu

 

Mille-feuille met blauwe kaas
Rucola, Coppa en walnoten


Kikkerbilletjes fricassee met tomaat en koriandercrème


Parmentier van eendenboutjes met babygroenten
Kruidensaus


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Moelleux van pure chocolade


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Krokante terrine met gevogelte en sinaasappel


Gekonfijte witte prei


Vis van de dag, bisque saus van grijze garnalen
groentenrisotto


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met Ardense koffie


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Zalmgravlax, avocado, roomkaas met dille


Broccoli gnocchi, parmezaan, citroencrème


Gevogelte cordon bleu, milde chorizo en Scamorza
Kerriesaus, smeltende appel


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


L’éclair façon poire Belle-Hélène


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Blini’s met kip gekookt op lage temperaturen en ananas


Alles met spinazie: espuma en spinazieschotel, guanciale en walnoten


Blanquette van kalfsvlees met bladerdeeg
Gemengde biologische groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Taartje van citroenmeringue


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Mozaïek van tataki van kalfsvlees


Varkensrack met whisky saus
Geroosterde krielaardappelen met kruiden


Varkensrack met whisky saus
Geroosterde krielaardappelen met kruiden


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Drijvend eiland met appelsmaak


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Tiramisu van krab en Granny Smith appel


Bloemkool cromesquis, Comté kaas en nootmuskaatcrème


Runderentrecote, dragonsaus
Geperste aardappelen en wortelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Chocolade koffie brownie


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zondag’s menu

 

Crème brûlée met gerookte eendenborst


Crème van pastinaaksoep, koolblad gevuld met forel


Gekonfijte lam met tijm en knoflooksaus
Mousseline van aardappelen met boter


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Frosted bloedsinaasappel


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief