Ontdek la Roche-en-Ardenne

Een minitrip in de Ardennen!

Niets is zo aangenaam als een reis naar La Roche-en-Ardenne. Dit toeristische stadje gelegen in de holte van de Ourthevallei, in het hart van de Belgische Ardennen, biedt u het hele jaar door verschillende sportieve en culturele evenementen.www.coeurdelardenne.be

Voor wandelaars of fietsers raden we de site www.marando.be aan om een overzicht te krijgen van de nabijgelegen circuits.

La Claire Fontaine is een toegangspunt voor het verkennen van het natuurpark van 2 Ourtheswww.pndo.be, u zult verschillende opmerkelijke sites doorlopen, zoals de rots van Hérou, het Plateau des Tailles, de Fagne van Mochamps en van Samrée, het meer van Nisramont, de Westelijke Ourthe en de verschillende bossen en dorpen met het typisch Ardense karakter.

Voor uw dagtochten, hier is wat hemelsbreed u te wachten staat binnen een straal van 25 km:

De rivier afdalen

Rendeux met het Robert Lenoir arboretum waar de collectie aan bomen en de rustige sfeer opmerkelijk zijn.

Hotton met op zijn grondgebied het interpretatiecentrum van de rivier "Riveo" en de grotten van Hotton.

Durbuy, een oude en historische stad, staat ook bekend om zijn avontuurlijke activiteiten.

Stroomopwaarts van Roche-en-Ardenne

Houffalize, een stad met een beroemde brouwerij La Chouffe op haar grondgebied, het recreatiepark Houtopia en een opmerkelijke natuurlijke site, de Hérou-rots in Nadrin.

Op de plateaus

Saint-Hubert, Europese hoofdstad van jacht en natuur, met de grote basiliek in het stadscentrum. Bij het verlaten van de stad, het domein van Fourneau Saint-Michel, inclusief het museum van het landelijke leven in Wallonië en het ijzermuseum. En natuurlijk het grote bos van Saint-Hubert richting Nassogne en La Roche-en-Ardenne.

Bastogne, een plaats die bekend staat om zijn historische verleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, een slag herdacht door de ster van Mardasson met het Bastogne War Museum in de buurt. Het Piconrue-museum over de kunst van het leven in de Ardennen met zijn mannen en vrouwen, zijn legendes en zijn artiesten, maakt je dag compleet.

Naar het noordwesten

Marche, een stad die moderniteit en oudheid combineert door zijn onroerend erfgoed. De aanwezigheid van musea als Famenne en Kunst, het museum van de Franken of het park en het kasteel Van Der Straten verfraaien deze stad.

Rochefort, gewaardeerd om zijn bier maar vooral om de beroemde geologische fenomenen die daar voorkomen, de grotten van Han en de grot van Lorette.

De provincie Luxemburg

Relatie tussen uw gastheren en de Ardennen

Wij zijn geboren in La Roche-en-Ardenne, en wij ontdekken en herontdekken graag verschillende plaatsen die de regio te bieden heeft. De plaatsen moeten worden getemd en er moet tijd worden genomen om hun rijkdom en hun schoonheid te beoordelen.
Simpele genoegens zijn het kostbaarst, het is onze overtuiging.

We zien er naar uit je te verwelkomen!

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief