La Claire Fontaine Restaurant

verwelkomt u in een groene omgeving, bevorderlijk voor ontspanning ...

Ontdek La Claire Fontaine Restaurant

Locatie

Op minder dan 2 km van het toeristische stadje La Roche-en-Ardenne is onze Hostellerie de ideale plek om het hart van de Ardenne te ontdekken.

De juiste keuze is de sleutel tot een evenwichtig bord

De cultuur van koken, gastvrijheid en lekker eten, hebben we al 3 generaties lang. De keuken kan niet liegen, het toont de kwaliteit van de ingrediënten, de expressie van een “terroir”, de passie van vrouwen- en mannenproducenten, en de implementatie van een zaal- en keukenbrigade. Het moet lekker en smaakvol zijn.

Het restaurant

U kunt in een harmonieus kader genieten van een gastronomische keuken waarin specifieke smaken aan bod komen, van een keuken die ambachtelijke producten combineert met wat de seizoenen in petto hebben. In onze tuin is het heerlijk proeven van de bijzondere en gulle smaken waaraan onze streek zo rijk is.

Een kleine tip: vergeet niet na uw maaltijd even na te genieten in ons gezellige salon of bij het haardvuur.

Ontdek onze menukaart

De wijnkelder

Onze kelder herbergt een zeer divers aanbod van Franse kwaliteitswijnen. Oude millésimes krijgen er het gezelschap van jongere wijnjaren, maar eigenheid en authenticiteit is hun grootste gemene deler.

Wij zorgen voor een uitgekiende selectie, zodat de wijnkaart naadloos aansluit bij de geserveerde gerechten.

Onze wijnkaart

Verantwoord koken

Er wordt belang gehecht aan de kwaliteit van de voedingsstoffen, zodat we u een evenwichtig dieet kunnen aanbieden, want gezondheid komt op de eerste plaats door de voeding.

Een biologische moestuin, een visvijver, lokale keuken

Om onze menu's te voeden zijn al onze groenten en fruit biologisch geteeld. Ze komen ofwel van verschillende tuinders ofwel van onze eigen moestuin waar we groenten en kruiden produceren die de seizoensgebonden gerechten sublimeren.

Hiervoor bewaren en onderhouden we op de hoogten, tegenover het hotel, een honderd jaar oude watertank die in de schiststeen is gegraven en die zoet water geeft. Dit water voedt onze visvijver waar we fario en zalmforel houden. Garantie voor een ultrafris en uniek product voor ons restaurant.

De producenten

De keuken belicht de prachtige ingrediënten van onze streek: wild, paddestoelen uit onze bossen, eend en foie gras uit Floumont, varkensvlees uit Biofarm in Cens, rundvlees uit de landbouwcoöperatie Ardenne Bovin, boerenkazen uit de streek, forel uit de viskwekerij Wamme, boter uit de boerderij in de vallei, ...

Het terras

Het terras geeft uit op de vijver, op het bloemrijke park en in de verte op de oevers van de Ourthe en de omliggende heuvelruggen. U kunt er uitgebreid gastronomisch tafelen, iets kleins eten of 's middags van maandag tot zaterdag proeven van een prijsvriendelijke lunch.

Wat u ook kiest, tafelen op ons terras is altijd een moment van authentiek genot en rust, een moment om te delen met een partner of met vrienden.

Onze traiteurdienst

Wenst u te genieten van de kwaliteit en de versheid van onze gerechten bij u thuis, in uw gastenverblijf of wilt u gewoon een maaltijd organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij formuleren een voorstel op uw maat.

Contact opnemen

Evenementen en banketten

Hostellerie La Claire Fontaine is bijzonder geschikt voor de organisatie van huwelijken, communies, familiebanketten of bedrijfsmaaltijden dankzij de configuratie, de omgeving en de kwaliteit van de keuken en dankzij een team dat waakt over de kleinste details.

In onze banketzalen kunnen we tot 200 genodigden ontvangen.

Aarzel niet contact op te nemen voor een prijsaanvraag.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief