Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

 

Voorgerechten

 Ballotine van wild zwijn met bosvruchten, briochebrood 22,80€
Linguefilet, kruidenkorst, consommé van schaaldieren 22,40€
Suprême van rood wild zwijn met gekonfijte bout, toast met foie gras en gekonfijte maagjes 26,60€
Witloftaart, kaas “Blanc Coucou des Prés”, gedroogd fruit en ahornsiroop 20,60€

Hoofdgerechten

Hazenfilet, rode port- en vierkruidensaus, aardappelkroket, pastinaak mousseline 34,80€
Entrecôte van rundvlees, périgourdine-saus met rode wijn, julienne van champignons met foie gras 44,00€
Duo van tongscharretjes, citroenverbena-infusie uit de tuin, geroosterde krieltjes 39,80€
Geroosterde butternutsteak, coulis van erwten 28,00€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Kaasbord van lokale boerderijen, 6 soorten 14,00€
Crème brûlée, sinaasappelschil en kardemom 10,50€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 10,50€
Zwarte chocolade mousse 10,50€
Bessensorbet en meringue 10,50€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

De velouté van witlof
of
Het bladerdeeggebakje met oesterzwammen,
dragonroom
of
Ravioli met worst en fijne kruiden
Chorizosaus en fijngesneden groenten
***
 De gekonfijte venkel met knoflook
of
De runderwangetjes in bier
Krieltjes
of
Fish & chips met tartaarsaus
Frietjes
***
Mandarijnsorbet
of
Duo van soesjes en vanille-ijs
***
Lunch 2 gangen : 30€
Lunch 3 gangen : 38€

Maandag’s menu

 

Gerookte zalm rillettes, limoen
Gekiemde zaden


Fricassée van kalfsnier, gambas
Romige soep van moerasbonen


Varkenssperingue met honing en tijm
Groente-aardappellumpia


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Frisse citrusvruchten


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Terrine van wild zwijn met vijgen – uienjam en Luikse siroop


Witlooftaart “tatin” en gekonfijte eendenbout – kastanjecrème


De rug van schelvis

Paëlla-achtige rijst en chorizo-chips


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Bessensorbet met meringue


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Tartaar van rode tonijn en grapefruit
Sojamarinade


Zachtgekookt ei, gehakt rundvlees
Rode wijnsaus


Runderfilet, chimichurrisaus
Frietjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Chocoladetaartje


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Lente roll met gemarineerde groenten en hummus


Heekballetjes met bisquesaus en groentjes


Kotelet van kalfsvlees met spinaziesaus
Duchesse-aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met frambozen


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

 Millefeuille van forelrillette, sjalot, platte peterselie, koolzaadolie


 Kippencrème, kervel en julienne van groenten


 Hindenragout met rode wijn, uien, spekjes en champignons
Peer, veenbes en “cwene di gatte”


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Brest-peer met pralinécrème


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

 Kleine salade met gerookt rundvlees, verse vijgen en walnoten
Pickles van porcini-paddestoelen uit Bordeaux


 Op de huid gebakken makreelfilet, romige pastinaaksoep
Tegel met inktvisinkt


 De suprême van poularde gevuld met biologische coppa uit Cens
Infusie van rozemarijn
Biologische groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Crème brûlée, vleugje van sinaasappel en kardemom


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zondag’s menu

 

 Gravlax van puur varkensfilet


Garnalenstaartjes, preikroketje, traditionele currysaus


 Eendeborst van wilde eend en gekonfijte eendenbout.
Saus van kruisbessen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Appel-kaneelcrumble, hazelnootijs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief