Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Gastronomisch menu

 

 Groene asperges in zoetzuur
Dillecrème en roodtonijn


 Gegrilde witte asperges
Morieljesaus, biologische coppa uit Cens


Aardbei-munt sorbet


 Lamskroon in een korst van walnoten en daslook
Aardappelpers met tijm en biologische groenten
Citroenbotersaus


Assortiment van boerenkazen

 

 

 Soes met krokante topping en rabarber
Ganache met kokosmelk



Prix :  88€ – 80€ zonder kaas

 

 

Voorgerechten

Medaillon van Floumont foie gras op smaak gebracht met boerenham, jam van rode uien van Purnalet 24,50€
Groene asperges in zoetzuur – Dillecrème en roodtonijn 22,00€
Gegrilde witte asperges – Morieljesaus, biologische coppa uit Cens 23,50€
Fricassee van aardappelen, champignons, petits gris (paddenstoel) – knoflook en peterseliecrème, croutons 19,80€

Hoofdgerechten

Rug van blauwe leng, quinoasalade, salieboter 34,80€
Rode bieten wellington met misosaus en rode wijn 26,00€
Lamskroon in een korst van walnoten en daslook – Aardappelpers met tijm en biologische groenten – Citroenbotersaus 42,00€
Koninklijke duif van Anjou en zijn gekonfijte dij – Jus van karkas met erwtjes – Pommes Dauphines 41,50€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanille uit Madagascar 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Nougat glacé, rood fruit coulis 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

De courgette crèmesoep
of
Carpaccio van forel met kruidenolie
Gebakken prei en roze peper
of
Kasskroket met Ambly-peperkaas
***
De krokante seizoensgroenten en krieltjes
of
Onglet van rundvlees,
Kleine wilde salade met Pont Neuf aardappelen
Boter met knoflook, tijm en rozemarijn
of
Makreelfilet gebakken op de huid
Risotto met aardappelen en groenten
of
Witlof tatintaart met mozzarella
***
Fruitsla met vanille-ijs
of
De eclair met romige chocolade
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Maandag’s menu

 

Gerookte zalm rillettes, limoen
Gekiemde zaden


Fricassée van kalfsnier, gambas
Romige soep van moerasbonen


Varkenssperingue met honing en tijm
Groente-aardappellumpia


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Frisse citrusvruchten


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Lamsterrine met pistache


Gepocheerd ei, bloemkool, spekchips


De vis van de dag, saus met daslook
Zoete aardappelmousseline


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Donkere chocolademousse, cacaonibs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Rundercarpaccio
Parmezaan en preiolie


Tomatenbladerdeeg
Rucolapesto, geroosterde pijnboompitten


Eendenborst met sinaasappel- en marjoleinsaus
Dauphine-aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Kersenclafoutis, Morellokersen-gel, vanille-ijs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Lente roll met gemarineerde groenten en hummus


Heekballetjes met bisquesaus en groentjes


Kotelet van kalfsvlees met spinaziesaus
Duchesse-aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met frambozen


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Tartaar van tomaten met Orval-kaas


Forelfilet, gebakken met de huid, saffraansaus


Kipballotine gevuld met verse kruiden
Lentegroenten, peterseliensaus
Nieuwe aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Gourmetwafel met pinda’s en vanille-ijs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Salade van witte en groene asperges


Porto Bello champignon gegratineerd

met zwarte knoflookroom
en Ardenner notenblokjes


Ossenhaas aiguillette met een saus van drie pepers
Aardappel rösti met kaas


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Taartje met aardbeien, mango en bonenkruid


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zondag’s menu

 

Erwtengaspacho met geitenkaas chantilly


Garnalenfondue met kruiden


Gekonfijte lam parmentier met tijm en knoflooksaus
Biologische groentenbrunoise


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Trio van sorbets


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief