Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

 

Voorgerechten

Medaillon van foie gras, uienconfituur en passievruchten 25,50€
Carpaccio van meloen en gerookte zalm – mozarella – basilicumpesto 23,80€
Zwezerik Rossini-stijl 26,80€
Salade van babykreeft – sinaasappelvinaigrette 25,90€

Hoofdgerechten

Entrecote van rundvlees – bieslook en bloemenboter – Pont Neuf appels 43,00€
Ballotine van gerookte forel gevuld met rivierkreeft en dragon – coulis van waterkers 29,50€
Baby kreeft – knoflook persillade – tagliatelle met ingemaakte groenten 42,80€
Lamsrack – méli mélo van groenten – hoeveboter jus 42,00€
Gevulde courgette met kerriesaus en saffraansmaak – rijst en groenten 28,00€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Kaasbord van lokale boerderijen, 6 soorten 14,00€
Crème brûlée met Ardense koffie 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Nougat glacé, rood fruit coulis 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

Tomaat en mozzarella gazpacho
of
Carpaccio van forel met kruidenolie
Gebakken prei en roze peper
of
Kasskroket met Ambly-peperkaas
***
Courgettebloemen gevuld met babygroenten en aardappelmousseline. Knoflook en rode peper crème
of
Onglet van rundvlees,
Kleine wilde salade met Pont Neuf aardappelen
Boter met knoflook, tijm en rozemarijn
of
Zalmsteak met citrusvruchten en tuinkruiden. Tagliatelle met babygroeten
***
Fruitsla met vanille-ijs
of
De eclair met romige chocolade
***
Lunch 2 gangen : 30€
Lunch 3 gangen : 38€

Maandag’s menu

 

Gerookte zalm rillettes, limoen
Gekiemde zaden


Fricassée van kalfsnier, gambas
Romige soep van moerasbonen


Varkenssperingue met honing en tijm
Groente-aardappellumpia


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Frisse citrusvruchten


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Lamsterrine met pistache


Gepocheerd ei, bloemkool, spekchips


De vis van de dag, saus met daslook
Zoete aardappelmousseline


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Donkere chocolademousse, cacaonibs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Rundercarpaccio
Parmezaan en preiolie


Tomatenbladerdeeg
Rucolapesto, geroosterde pijnboompitten


Eendenborst met sinaasappel- en marjoleinsaus
Dauphine-aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Kersenclafoutis, Morellokersen-gel, vanille-ijs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Lente roll met gemarineerde groenten en hummus


Heekballetjes met bisquesaus en groentjes


Kotelet van kalfsvlees met spinaziesaus
Duchesse-aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met frambozen


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Tartaar van tomaten met Orval-kaas


Forelfilet, gebakken met de huid, saffraansaus


Kipballotine gevuld met verse kruiden
Lentegroenten, peterseliensaus
Nieuwe aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Tuin rode bessen cheescake


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Salade van witte en groene asperges


Porto Bello champignon gegratineerd

met zwarte knoflookroom
en Ardenner notenblokjes


Ossenhaas aiguillette met een saus van drie pepers
Aardappel rösti met kaas


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Taartje met aardbeien, mango en bonenkruid


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zondag’s menu

 

Erwtengaspacho met geitenkaas chantilly


Garnalenfondue met kruiden


Gekonfijte lam parmentier met tijm en knoflooksaus
Biologische groentenbrunoise


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Trio van sorbets


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief