Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Oudjaar’s menu

Medaillons van ganzenlever met appelsmaak
Plakjes van houtgestookte sint-Jakobsschelp
Consommé van wild
Gravlaxzalm met rode biet
Comté (franse kaas) soesjes, coppa en gekonfijte tomaat
Ballottine van gamba’s met dille
Gazpacho van prei en verse geitenkaas
Marcassin gehaktballetje met trappistbier
Gekonfijte eendenrillettes op een bladerdeegwafel
Mandje Zeeuwse oesters

 

 

 

Zeebaarsfilet « a la plancha », espuma van aardpeer, dragonolie en gegratineerd mes


Sorbet van peer en steranijs


Reebout met morillesaus
Aardappel- en spruitjestatin met wortelmousseline


Bosvruchten en pure chocolade entremet



Prijs : 198 €. Deze prijs bevat :

Het nieuwjaarsmenu inclusief het champagne-aperitief en aangepaste wijnen bij de gerechten

Muzikale animatie met orchester.

Degustatie buffet van het Nieuwe jaar

Zondag’s menu

 

Gerookte paling rillette met kurkuma


 64° ei, aardappel espuma, knapperige venkelsalade


 Marcassin (everzwijn) stoofpot met rode wijn, peer en veenbessen
Krielaardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Profiterole met een Granny Smith twist


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Kippenlevermousse, gegrilde paprikacoulis, tuile van inktvisinkt


Op de huid gebakken forelfilet, pastinaakcrème, forelkuit


Kalfskotelet met «D Tendue»bier saus
Hasselbackaardappels


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Ananastartaar, citroencrème en amandelschaafsel


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

 De aardappelwafel, verse kaas met fijne kruiden
en biologische coppa van Cens


Pompoensoep – bisque, knoflookcroutons


 Wilde eendenborst en gekonfijte eendenbout, Normandische saus
Vijgencompote met frambozenazijn


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Witte chocolademousse en steranijs mille-feuille


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

 Gravelax zalm met Guérande zout


Gekarameliseerde witlof, kastanjecrème, plakjes Ardenner ham


Runderentrecote, chimichurri saus
Pont-Neuf frietjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Citrusvruchten en mascarpone salade met sesamzaadjes


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Koude butternut ravioli met hüttenkäse en rucolapesto


 Scampi fricassee met ratatouille-groenten en croutons


Puur varkenshaasje met tijm en honing
Mousseline van aardappelen met hoeveb


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Crème brulée van peer en geflambeerde appel


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

 Huisgemaakte wildterrine met hazelnoten


 Koolsoep met Aziatische salade


Vis van de dag met waterkerssaus
Lasagne van groenten en aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Nougat met frambozencoulis


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Gastronomisch menu

 

Terrine van wild in een korst op smaak gebracht met ganzenlever


Opperdoes van patrijs, Fijne vulling van coppa en gekonfijte bout

Moerasbonensoep


Hertenfilet, Lingonbessen en rode port

Aardappel lasagne, Wilde paddenstoelen en truffels


Kaasbord van lokale boerderijen*


Tiramisu

Krokantje van hazelnootpraliné

Ardeens koffie-ijs



Formule 6 gangen-menu: 88 €

Formule 5 gangen-menu, zonder kaas : 80 €

 

Maandag’s menu

 

 Runderpastrami, avocado-guacamole


 Koe blauwe kaas fondue


Herfst gevulde kwartel in bladerdeeg, gereduceerd karkassap
Gemengde biologische groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Pure chocoladefondant


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief