Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Gastronomisch menu

 

 Groene asperges in zoetzuur
Dillecrème en roodtonijn


 Gegrilde witte asperges
Morieljesaus, biologische coppa uit Cens


Aardbei-munt sorbet


 Lamskroon in een korst van walnoten en daslook
Aardappelpers met tijm en biologische groenten
Citroenbotersaus


Assortiment van boerenkazen

 

 

 Soes met krokante topping en rabarber
Ganache met kokosmelk



Prix :  88€ – 80€ zonder kaas

 

 

Voorgerechten

Medaillon van Floumont foie gras op smaak gebracht met boerenham, jam van rode uien van Purnalet 24,50€
Groene asperges in zoetzuur – Dillecrème en roodtonijn 22,00€
Gegrilde witte asperges – Morieljesaus, biologische coppa uit Cens 23,50€
Fricassee van aardappelen, champignons, petits gris (paddenstoel) – knoflook en peterseliecrème, croutons 19,80€

Hoofdgerechten

Rug van blauwe leng, quinoasalade, salieboter 34,80€
Rode bieten wellington met misosaus en rode wijn 26,00€
Lamskroon in een korst van walnoten en daslook – Aardappelpers met tijm en biologische groenten – Citroenbotersaus 42,00€
Koninklijke duif van Anjou en zijn gekonfijte dij – Jus van karkas met erwtjes – Pommes Dauphines 41,50€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanille uit Madagascar 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Nougat glacé, rood fruit coulis 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

De courgette crèmesoep
of
Carpaccio van forel met kruidenolie
Gebakken prei en roze peper
of
Kasskroket met Ambly-peperkaas
***
De krokante seizoensgroenten en krieltjes
of
Onglet van rundvlees,
Kleine wilde salade met Pont Neuf aardappelen
Boter met knoflook, tijm en rozemarijn
of
Makreelfilet gebakken op de huid
Risotto met aardappelen en groenten
of
Witlof tatintaart met mozzarella
***
Fruitsla met vanille-ijs
of
De eclair met romige chocolade
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Maandag’s menu

 

Mille-feuille met blauwe kaas
Rucola, Coppa en walnoten


Kikkerbilletjes fricassee met tomaat en koriandercrème


Parmentier van eendenboutjes met babygroenten
Kruidensaus


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Moelleux van pure chocolade


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Krokante terrine met gevogelte en sinaasappel


Gekonfijte witte prei


Vis van de dag, bisque saus van grijze garnalen
groentenrisotto


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème brûlée met Ardense koffie


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Zalmgravlax, avocado, roomkaas met dille


Gepofte broccoliknoedels


Gevogelte cordon bleu, milde chorizo en Scamorza
Kerriesaus, smeltende appel


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


L’éclair façon poire Belle-Hélène


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Blini’s met kip gekookt op lage temperaturen en ananas


Alles met spinazie: espuma en spinazieschotel, guanciale en walnoten


Blanquette van kalfsvlees met bladerdeeg
Gemengde biologische groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Taartje van citroenmeringue


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Mozaïek van tataki van kalfsvlees


Varkensrack met whisky saus
Geroosterde krielaardappelen met kruiden


Varkensrack met whisky saus
Geroosterde krielaardappelen met kruiden


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Drijvend eiland met appelsmaak


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Tiramisu van krab en Granny Smith appel


Bloemkool cromesquis, Comté kaas en nootmuskaatcrème


Runderentrecote, dragonsaus
Geperste aardappelen en wortelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Chocolade koffie brownie


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zondag’s menu

 

Crème brûlée met gerookte eendenborst


Crème van pastinaaksoep, koolblad gevuld met forel


Gekonfijte lam met tijm en knoflooksaus
Mousseline van aardappelen met boter


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Frosted bloedsinaasappel


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief