Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Gastronomisch menu

 

Ballotine van wild zwijn met wilde bessen

Geroosterd briochebrood

Veenbessen, wilde paddenstoelen en walnootpitten


Lengrug met kruidenkorst

Schelpdierconsommé


Sorbet van mandarijn


Hazenrugfilet met rode port en 4-kruidensaus

Huisgemaakte aardappelkroket

Pastinaakmousseline


Assortiment van boerenkazen

Citroentaart

Chocolade en hazelnootijs



Prix :  88€ – 80€ zonder kaas

 

 

Voorgerechten

 Ballotine van wild zwijn met bosvruchten, briochebrood 22,80€
Linguefilet, kruidenkorst, consommé van schaaldieren 22,40€
Suprême van rood patrijs met gekonfijte bout, toast met foie gras en gekonfijte maagjes 26,60€
Witloftaart, kaas “Blanc Coucou des Prés”, gedroogd fruit en ahornsiroop 20,60€

Hoofdgerechten

Hazenfilet, rode port- en vierkruidensaus, aardappelkroket, pastinaak mousseline 34,80€
Entrecôte van rundvlees, périgourdine-saus met rode wijn, julienne van champignons met foie gras 44,00€
Duo van tongscharretjes, citroenverbena-infusie uit de tuin, geroosterde krieltjes 39,80€
Geroosterde butternutsteak, coulis van erwten 28,00€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Kaasbord van lokale boerderijen, 6 soorten 14,00€
Crème brûlée, sinaasappelschil en kardemom 10,50€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 10,50€
Zwarte chocolade mousse 10,50€
Bessensorbet en meringue 10,50€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

De velouté van witlof
of
Het bladerdeeggebakje met oesterzwammen,
dragonroom
of
Ravioli met worst en fijne kruiden
Chorizosaus en fijngesneden groenten
***
 De gekonfijte venkel met knoflook
of
De runderwangetjes in bier
Krieltjes
of
Fish & chips met tartaarsaus
Frietjes
***
Mandarijnsorbet
of
Duo van soesjes en vanille-ijs
***
Lunch 2 gangen : 30€
Lunch 3 gangen : 38€

Oudjaar’s menu

Voorgerechtenbuffet met brut Champagne
Rundertartaar met kruiden
Krab en maïs kroket
Mini éclair met biologische coppa mousse van Cens
Mini slakkenzwammen met knoflookboter
Comté kaas en gerookte eend gekarteld

 

Terrine van kapoen in een korst, met pistaches en langoustines
Jam van citrusui


Filet van roze zeebrasem met radijssaus
Spinazie met boerenboter


Tutti frutti sorbet


Reebout met rode portsaus
Foie gras met champignon duxelles
Rijstkroket met babygroenten en kruiden
Pompoenmousseline


Dessert uit het Zwarte Woud


Prijs : 208 €. Deze prijs bevat :

Het nieuwjaarsmenu inclusief het champagne-aperitief en aangepaste wijnen bij de gerechten

Muzikale animatie met orchester.

Degustatie buffet van het Nieuwe jaar

Kerstmenu

 

Zalmtrio : gravlax, gerookt en tartaar
Plattekaas met mierikswortel
Quinoasalade met citrusvruchten


Blinde vink van bloedworst en gekarameliseerde appel
Licht getruffeld sap


Glühweinsorbet


Suprême van poularde (kip)
Duxelles van bospaddestoelen en guanciale
Mille-feuille aardappelen en vergeten groenten
Pécorino crème en bieslook


Kerststronk,



Prijs : 88 €

Beschikbaar op 24/12 avond en 25/12 middag en avond

Maandag’s menu

 

Carpaccio van rode biet en feta kaas

Muntolie


De romige soep van pompoen

Bisque van grijze garnalen


Kalfsfilet op lage temperatuur gebakken

Peperkoeksaus

Aardappelpuree en groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Moelleux van chokolade en vanille-ijs


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Terrine van wild zwijn met vijgen – uienjam en Luikse siroop


Witlooftaart “tatin” en gekonfijte eendenbout – kastanjecrème


De rug van schelvis

Paëlla-achtige rijst en chorizo-chips


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Bessensorbet met meringue


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Tartaar van rode tonijn en grapefruit
Sojamarinade


Selderijsteak, erwtensoep

Gebakken prei


Runderfilet, chimichurrisaus
Frietjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Chocoladetaartje


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Carpaccio van hert

Truffelolie en Parmezaanse kaasvlokken


Kaas- en hamkroket

(kaas, Ardense ham, groenten en augurkensaus)


Navarin van lam

Duchesse aardappeltjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Tiramisu met peer en speculaas


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

 Millefeuille van forelrillette, sjalot, platte peterselie, koolzaadolie


 Kippencrème, kervel en julienne van groenten


 Hindenragout met rode wijn, uien, spekjes en champignons
Peer, veenbes en “cwene di gatte”


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Paris – Brest met pralinécrème


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

 Kleine salade met gerookt rundvlees, verse vijgen en walnoten
Pickles van porcini-paddestoelen uit Bordeaux


 Op de huid gebakken makreelfilet, romige pastinaaksoep
Tegel met inktvisinkt


 De suprême van poularde gevuld met biologische coppa uit Cens
Infusie van rozemarijn
Biologische groenten


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


 Crème brûlée, vleugje van sinaasappel en kardemom


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 48€

Bijkomende schotel : +10€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief