Ontdek onze menukaart



Een keuken die op zoek is naar specifieke smaken en die de ambachtslieden van verrukkelijke producten wil associëren met het ritme van de seizoenen.Alle gerechten worden geserveerd met biologische groenten en fruit.Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het onderstaande menu is ook beschikbaar voor de catering (korting van 10%). Voor uw bestellingen kunt u contact met ons opnemen via 084/41.24.70. of info@clairefontaine.be

Zondag’s menu

 

Terrine van gevogelte met sinaasappelsmaak


Forelmousseline met saffraansaus


Rundvlees aiguillette, groene peper infusie
Knoflook aardappelgratin


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Crème van pure chocolade, espuma van Madagaskar vanille


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Zaterdag’s menu

 

Witte en groene aspergesalade


Gebakken zachtgekookt ei en romeinse sla, bacon en croutons


Kalfskotelet met zoete chorizocrème
Aardappel roasti


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Rabarberconfijt met magnolia siroop en aardbeiensorbet


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Vrijdag’s menu

 

Gevulde roulade op Ardense wijze


Eendenraviole met spiermaagjes, gerookte eendeborst en maïscrème


De vis en roze bessen burger
Brioche broodje, sla
Dunne aardappeltjes


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Passievruchtentaartje


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Donderdag’s menu

 

Krulsla met warme knapperige geitenkaas


Gebakken makreel in gremolata saus


Pure varkenshaas in een kruidenkorst,
Rozemarijnjus
Smeltende appels


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Meringue van rood fruit, champagnegelei, basilicumsorbet


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Woensdag’s menu

 

Rundertartaar met geconfijte citroen,
Kappertjes en amandelschaafsel


Kervelromigesoep met zonnebloemolie


Kip supreme met gerookte zalm
Doperwten en munt, dillecrème
Mousseline van zoete aardappel


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Geflambeerde bananen met crème brûlée


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Dinsdag’s menu

 

Mousse van rode biet en carpaccio van ingemaakte radijs


Kikkerbilletjes en slakjesfricassee
Tomaten en koriander


Vis van de dag met daslooksaus
Mousny aardappelen


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Kokosmelk en frambozen panna cotta


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

Gastronomisch menu

 

Huisbereid degustatieschotel : medaillon van foie gras, ballotine van gevogelte met asperges, aumônière van boerenham


Witte asperges, gerookte zalm, fumetreductie, forelei en bieslookcrème


Zadel van konijn gevuld met gevogeltemousseline, Sint-Jakobsschelpen en dragon .

Aardappeltatin


Kaasbord van lokale boerderijen (4 soorten)


Meringue van rood fruit, champagnegelei, basilicumsorbet



Formule 5 gangen-menu: 75 €

Formule 4 gangen-menu, zonder kaas : 65 €

 

Maandag’s menu

 

Gazpacho, een mirepoix van lentegroenten


Boerenkaaskroketje met babygroenten en kruiden


Eendenborst met bloemenhoningreductie
Dauphine appels


Bord van lokale boerenkazen (4 soorten)


Perfetti van kiwi


3 gangen menu ( voor-, hoofdgerecht en dessert) : 45€

Bijkomende schotel : +10€

 

Voorgerechten

Huisbereid degustatieschotel: medaillon van foie gras, ballotine van gevogelte met asperges, aumonière van boerenham 23,50€
Witte asperges, gerookte zalm, fumetreductie, forelei en bieslookcrème 22,60€
Taartje van verse geitenkaas en erwten 18,20€
Terrine van zalmforel met wilde knoflook 21,00€

Hoofdgerechten

Eenvoudige zeetong meunière met een variatie van wortelen 36,00€
Floumont eendenborst met rabarber, aardappelroosje, spek en fijne kruiden 32,60€
Zadel van konijn gevuld met gevogeltemousseline, Sint-jakobsschelpen en dragon. Aardappeltatin 35,50€
Gepaneerde knolselderijsteak, broccoli velouté 26,50€
Alle gerechten worden geserveerd met verschillende biologische groenten, afhankelijk van de markt.

Dessert

Bord van kazen van streekboerderijen, 6 soorten en z’n garnituur 14,00€
Crème brûlée met vanille uit Madagascar 9,80€
Dame blanche ijs / Brésilienne ijs 9,80€
Zwarte chocolade mousse 9,80€
Chocolade-hazelnoot taartje 11,00€
Kinder menu : voorgerecht, hoofdgerecht en dessert 21,50€

LUNCH

van maandag t/m vrijdag middag

Julienne van spek en croutons
of
Rundercarpaccio met prei-olie Schaafsel van boerenkaas
of
Knapperige groenten met geitenkaas
***
Venkelpapillotte, licht citroenachtige crème Dauphine aardappelen
of
Gemarineerde spiering, sjalot en platte peterselie Churros van aardappel en chorizo
of
Ballotine van forel met fijne kruidensaus
Risotto met aardappelen en groenten
***
Dessert van de dag
***
Lunch 2 gangen : 28€
Lunch 3 gangen : 35€

Voor elke specifieke vraag betreffende onze menu's en gerechten, aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen

Onze sociale netwerken

Aarzel niet om ons te vervoegen op onze verschillende sociale netwerken om op de hoogte te blijven van ons nieuws! Deel je ervaring in ons hostel of restaurant door je foto's op Instagram te plaatsen met de hashtag : #CLFmoments

Abonneer u op de nieuwsbrief