Reserveren
Van
Tot
Altijd op de hoogte
Via onze newsletter
of via uw favoriete sociale netwerken:
     newsletter  logo Facebook  logo Twitter
Professional?
Espace Meeting In     Espace Meeting In
Gastronomie
Gastronomie     Gastronomie
Wijnen
Wijnen     Wijnen
Le Quai Son
Bar-resto-La Roche
le Quai Son
Feesten
evenements
Show troupe Hopes
... op Claire Fontaine
La Troupe Hopes
Le Pré Vert
Delicatessenwinkel
Le Pré Vert


La Roche-en-Ardenne
La Claire Fontaine


De Ardennen, in het Primair nog een bergmassief, was door de vele eeuwen heen onderhevig aan erosie en oogt nu als een plateau met wijde horizonten en een reliëf waarin zich verschillende valleien hebben uitgegraven.

La Roche, een kleine stad in de provincie Luxemburg, koestert zich in de schaduw van de middeleeuwse burcht. La Roche ontstond in een meander van de Ourthe, een van de belangrijkste waterlopen in het Ardense massief en vormt het ideale vertrekpunt voor de vele wegen die het omliggende land doorkruisen.

La Roche vormde in de Middeleeuwen het centrum van een graafschap dat afhing van het hertogdom Luxemburg, met een uitgestrekt grondgebied. Uitgravingen in de burcht leidden tot de blootlegging van de zalen van het kasteel dat op het einde van de 17e eeuw door de architecten van Lodewijk XIV werd omgebouwd tot een bolwerk.

In december 1944 werd de stad grotendeels vernield. In de hoofdstraat werd een interessant museum opgericht. Het is mooi uitgerust en beschikt over een indrukwekkende verzameling oorlogstuig.

Toeristische circuits vanuit La Roche

La Roche is een onuitputtelijke bron en uitvalsbasis voor wie op ontdekking wil gaan: heel veel interessante plekken zijn vlot toegankelijk, via aangename wegen met immer wisselende landschappen. De valleien van de Salm en de Amblève, de Aisne, de Lomme en de Lesse, de Sûre en de Wiltz zijn nooit ver weg; zelfs de Semois en de Maas liggen binnen een uurtje rijden. Vermeldenswaardig zijn onder meer: - binnen een straal van 25 km in vogelvlucht:

 • Saint Hubert, Europese hoofdstad van de jacht en van de natuur, met haar basiliek (gebouwd tussen 1526 en 1564), de kerk St-Gilles-au-Pré (uit 1034 en een koor uit 1567) en het Abdijpaleis, het museum Pierre-Joseph Redouté, het domein van Fourneau-Saint-Michel met het IJzermuseum, het Museum over de geschiedenis van het Ardense Bos en het Museum van het Landelijke Leven in Wallonië.
 • Nassogne: collegiale kerk van Sint-Monon (heropgebouwd in 1661; Romaans koor, polychrome engelen uit +/- 1700 toegeschreven aan Del Cour).
 • Ambly: de hoeve-brouwerij Sint-Monon, open in het weekend tijdens het seizoen
 • Marche: schoolvoorbeeld van valorisering van architecturaal erfgoed, de kerk van Sint-Remaclus (einde 15e eeuw), het Maison Jadot (17e eeuw) en het Museum van de Famenne, het Frankenmuseum, de Quartier des Carmes (de Karmelietenwijk), het Kantmuseum en in Waha de Romaanse kerk van Sint-Etienne (1050) met glasramen van Folon.
 • Rochefort en de Grotten van Han zijn wereldbekend; ook bezienswaardig is de "ardin des plumes".
 • Durbuy, een oude stadje, Tohogne (Romaanse kerk) en Wéris (met zijn kerk uit 1050, dolmens en Megalietenmuseum) maakt een knipoog naar de prehistorie.
 • Houffalize: Sint-Catherinakerk, het Museum Verheggen en Ségnia (afdeling Ardense fauna en flora, afdeling archeologische opgravingen), Houtopia; op enkele km vindt u de Romaanse kerk van Cherain (begin 11e eeuw).
 • Bastogne: stad die beroemd is geworden door de heldhaftige weerstand van de Geallieerden die omcirkeld waren tijdens het offensief Von Rundstedt (1944-45). Deze veldslag wordt herdacht in het stervormige monument van Mardasson; de Sint-Pieterskerk (einde 15e eeuw), de donjon (12e eeuw) en het polychrome gewelf zijn hoogst opmerkelijk. En dan zijn er nog het Museum voor geschiedenis en archeologie en het Museum voor religieuze kunst, tradities en volksgeloof "en Piconrue".

De meest toeristische trekpleisters van Wallonië zijn bereikbaar in minder dan een uurtje rijden met de auto:

 • de vallei van de Semois met Bouillon, Frahan en het Graf van de Reus;
 • de vallei van de Maas (die prachtig is tussen Hastière en Dinant), de kastelen van Freyr, Vêves, Annevoie en Lavaux-Ste-Anne;
 • Namen, Hoei en Luik met hun belangrijk artistiek erfgoed;
 • Verviers, Spa, Francorchamps, de Hoge Venen, de Amblève en de Watervallen van Coo; de pittoreske valleien van het groothertogdom (Sûre, Wiltz, Our);
 • Aarlen, hoofdstad van de provincie Luxemburg en zijn Gallo-Romeins museum.