Reserveren
Van
Tot
Altijd op de hoogte
Via onze newsletter
of via uw favoriete sociale netwerken:
     newsletter  logo Facebook  logo Twitter
Professional?
Espace Meeting In     Espace Meeting In
Gastronomie
Gastronomie     Gastronomie
Wijnen
Wijnen     Wijnen
Le Quai Son
Bar-resto-La Roche
le Quai Son
Feesten
evenements
Show troupe Hopes
... op Claire Fontaine
La Troupe Hopes
Le Pré Vert
Delicatessenwinkel
Le Pr Vert


Natuurpark en natuurgidsen
La Claire Fontaine


Het Natuurpark van de Twee Ourthes ligt in het Ardense massief en werd aangelegd rond twee sites met een grote natuurkundige betekenis.
Enerzijds het Plateau des Tailles, dat ongeveer 650 m boven het grondgebied torent. Het plateau heeft een opmerkelijke fauna en flora die gedijen in ongerepte biotopen.  

Anderzijds de samenvloeiing van de twee Ourthes: de oostelijke Ourthe en de westelijke Ourthe ontmoeten elkaar in Engreux, nabij de site van de Hérou. De Ourthe baant zich dan een weg verder noordwaarts en doorprikt het landschap met aaneengesloten meanders die de streek haar grandioze uitzicht geven.  
Het grondgebied bestaat vooral uit landbouwplateaus en diepe valleien met beboste flanken. Dankzij de valorisering van dit prachtige natuurgebied kan elke bezoeker genieten van een prachtig stukje natuur en een uitzonderlijk erfgoed.

Het Natuurpark van de Twee Ourthes omvat de zes gemeenten Bertogne, Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Sainte-Ode en Tenneville. Het heeft een oppervlakte van om en bij 76.000 ha en telt ongeveer 22.000 inwoners. Het kwam tot stand door het besluit van de Waalse Regering van 12 juli 2001.  

Ontdek het natuurpark met natuurspecialisten.

Dit zijn de verschillende begeleide wandelingen die u rechtstreeks kunt reserveren door uw keuze aan te vinken in de rubriek "Diensten die u kunt linken aan uw reservatie" wanneer u online reserveert of ons belt op het nummer +32(0)84.41.24.70.
 

Wandeling te paard in het hart van de Ardennen

Langs de avontuurlijke paden van het Natuurpark van de Twee Ourthes, zullen doorgewinterde ruiters ongetwijfeld genieten van de prachtige landschappen die de valleien van de oostelijke en de westelijke Ourthe kenmerken en na wat slalomwerk in pittoreske dorpjes belanden.

Zadelervaring gewenstduur: 3 uurperiode: het hele jaarprijs per ruiter: 60 euro 

Natuurwandeling op zoek naar eetbare en geneeskrachtige planten

De gids vertelt hoe de natuur één grote moestuin is en hoeveel planten we wel kunnen gebruiken in de keuken. Hij leert de planten plukken en toont hoe ze worden bereid tot infusies en beignets.

Alle publieksgroependuur: 3 tot 4 uurperiode: april tot oktoberprijs van de gids:

80 euro 

Bezoek aan de beverdammen

Ooit was de bever alomtegenwoordig in de Ardense valleien. De herinvoering van de bever in de bergriviertjes en waterlopen draagt bij aan de biodiversiteit ervan. De verschillende sites waar bevers zich ophouden behoren tot de mooiste van Europa. Het bezoek begint met de auto, waarna u te voet een bezoek brengt aan enkele prachtige sites.

(heen en terug, 25 km met de auto)

Alle publieksgroependuur: 3 uurperiode: het hele jaar door – prijs van de gids: 60 euro 

Champignons plukken & proeven

Het Ardense bos is rijk aan vele soorten champignons. Ze verrassen door hun bonte schakeringen en zeer uiteenlopende smaken. Na de pluk volgt de bereiding met degustatie (op toast).

Alle publieksgroependuur: 3 uurperiode: najaarprijs van de gids: 60 euro 

Avondwandeling "Luisteren naar het bos"

Een avondwandeling heeft iets romantisch. De natuur maakt zich op voor de nacht. In de open bosplekken troepen de grote dieren samen. De gids vertelt verhalen over het leven van de dieren of streekgebonden legenden. Bij heldere hemel leert hij u de sterrenhemel verkennen.

Alle publieksgroependuur: 2 uurperiode: van maart tot novemberprijs van de gids: 40 euro 

Wandeling op zoek naar bosbewoners

Tijdens de wandeling loopt u in de sporen van everzwijnen, hinden, herten, reeën, enz., leert u het gezang van de verschillende vogels onderscheiden en ontdekt u de flora van het bos.

Alle publieksgroependuur: 3 uurperiode: het hele jaar door – prijs van de gids: 60 euro 

Culturele wandeling

Vanuit La Roche brengt u een bezoek aan het feodale kasteel waar de gids toelichting geeft bij de geschiedenis van de burcht, zijn legende en alle anekdoten die u moet weten. Daarna gaat het richting wildpark waar alle dieren van het bos u opwachten.

Alle publieksgroependuur: 3 uurperiode: het hele jaar door – Prijs van de gids: 60 euro + inkom bezoeken: 9.50 euro/p.p. 

Wandeling naar de samenvloeiing van de twee Ourthes

De wandeling start in het dorp Engreux, centraal gelegen in het Natuurpark van de Twee Ourthes. U kunt er de verscheidene vogelsoorten observeren die zich ophouden rond het stuwmeer van Nisramont en ook oude beversites. De gids licht ook de geschiedenis van de stuwdam toe.

Middelmatig niveauduur: 3 uurperiode: het hele jaar door – prijs van de gids:

60 euro 

Wandeling door de tijd

Op de opmerkelijke site van Cheslé torent een oude Keltische vesting boven de bovenloop van de Ourthe. De gids neemt u mee, op wandel door de pittoreske geschiedenis van deze plek.

Alle publieksgroependuur: 3 uurperiode: het hele jaar door – prijs van de gids: 60 euro